Overzicht cultuurpodium houtmaat
Overzicht cultuurpodium houtmaat Foto: Cultuurpodium Houtmaat

Optredens van Asian Elvis & Silhouet & Shadow Fever

zondag 12 mei 2024 14:30 tot 17:00

Asian Elvis

Asian Elvis brengt in een 40 min durende liveshow de grootste hits van The King ten gehore. Rauwe rocknummers, zwoele blueskrakers maar ook gevoelige love ballads waar u met uw geliefden op kan dansen.  

Daarbij wordt hij begeleid door hoogkwalitatieve backing tracks die onder andere opgenomen waren in de beroemde Memphis studio’s. “A little less conversation, a little more Asian Elvis please!” 

Silhouet

Silhouet Music is een nieuwe damesformatie en is opgericht in juli 2019 door Sandra Greven. Echter tijdens de Coronaperiode kwam alles stil te liggen. Na de herstart en enkele wisselingen in de formatie waren zij in het voorjaar van 2023 eindelijk compleet en zijn de 3 dames klaar voor een nieuwe uitdaging. 

Vervolgens moest er nog een naam komen voor het trio. Na een kleine selectie, kwam ‘Silhouet’ als winnaar uit de bus. Geen specifieke betekenis of reden, maar gewoon een leuke naam. Er werd een logo gemaakt en een eigen Facebookpagina. Instagram en een website wordt later nog gerealiseerd.   

Het doel was om op zoek te gaan naar een verrassend en onderscheidend repertoire en dat is erg goed gelukt. Onder de noemer ‘Country & More’ zingen zij allerlei nummers die lekker in het gehoor liggen, zoals Country, maar ook prachtige ballads en alles daar tussenin, maar vooral onderscheidend. Met dit nieuwe genre proberen zij het publiek te verrassen. Zij worden daarbij begeleid door orkestbanden.    

Inmiddels is het repertoire flink uitgebreid en repeteren zij wekelijks, aan de keukentafel in Hengelo. Alles is 3-stemmig en er is veel variatie tijdens de nummers.  

Het eerste optreden werd in februari van dit jaar een feit. Dat was enorm spannend, maar zij hebben er van genoten. Er staan inmiddels wat leuke optredens op de planning. Zodra deze definitief zijn, zijn ze te vinden op de Facebook pagina. Kom op 12 mei naar De Houtmaat en laat je verrassen! 

Silhouet Music…..nèt even anders! 

Shadow-Fever

Shadow-Fever is een Hengelose  formatie die de vooral instrumentale gitaar periode eind jaren 50 begin jaren 60 levendig  houden. Denk hierbij aan THE SHADOWS,THE SPOTNICKS,THE VENTURES,en de nederlandse bands als THE JUMPING JEWELS, ZZ en de MASKERS  enz.De instrumentale nummers worden wel afgewisseld met een aantal zangnummers van o.a. CLIFF RICHARD.