Het jeugdorkest van Armonia bij een eerder optreden naast het water. Eigen foto.
Het jeugdorkest van Armonia bij een eerder optreden naast het water. Eigen foto.

Concert Armonia op een lenteavond

Nieuws

Armonia treedt in mei op bij het Tuindorpbad. Dat gebeurt twee keer. Het jeugdorkest van Armonia luistert de opening van het zwemseizoen op. Dat is op zaterdag 11 mei. Enkele dagen later op donderdag 16 mei zijn er optredens van twee orkesten van Armonia. “Dat is het lenteavondconcert”, zegt penningmeester Jasper Meere van de stichting Beheer en Exploitatie Tuindorpbad.

HENGELO - Het was de laatste weken nog niet te merken met alle neerslag en de lage temperaturen, maar het zomerseizoen nadert voor de buitenbaden met rasse schreden. Binnenkort kan er weer buiten worden gezwommen. Het Tuindorpbad aan de Vijverlaan in Hengelo gaat zaterdagochtend 11 mei open. Dat gebeurt op ludieke wijze. De vlag gaat in top en voorzitter Annie Doornbos roept tegen tienen ‘we mogen in het water!’ Dat laten de enkele tientallen bezoekers zich op dat moment geen twee keer zeggen. Zij gaan zwemmen in het water dat naar verwachting nog aan de frisse kant zal zijn. “Het zullen er ongeveer veertig zijn. Dat zijn de zogenoemde ijsberen. Dat is een vaste groep mensen, die dagelijks zwemt in het Tuindorpbad vanaf de opening in mei tot en met de sluiting in september”, zegt penningmeester Meere. Op die zaterdagochtend 11 mei klinkt er ook muziek. Het jeugdorkest van Armonia zorgt voor een vrolijke noot. Nog geen week later is er opnieuw muziek van Armonia bij het Tuindorpbad. Op donderdagavond 16 mei treden er twee orkesten van Armonia op. Dat is het nieuwe orkest AAN (Armonia Alle Niveau’s) en het Armonia-orkest. De optredens zijn van 19.00 tot 21.30 uur. AAN begint met een optreden van een half uur. Daarna neemt het Armonia-orkest om 19.45 uur het stokje over. “Dit is het lenteavondconcert. Zo hebben we dit genoemd. Het lenteavondconcert vervangt het midzomernachtconcert van vorig jaar. Dat zou op 21 juni worden gehouden in het kader van het honderdjarig jubileum van het Tuindorpbad. Maar uitgerekend op die avond regende het pijpenstelen. Het midzomernachtconcert werd daarom afgelast”, zegt Meere.

Het is voor de organisatie moeilijk in te schatten hoeveel bezoekers er komen 16 mei. “Als het druk wordt, zijn er zeker niet voldoende zitplaatsen. Daarom adviseren we de mensen om een eigen klapstoel mee te nemen”, laat de organisatie weten. Bij een grote drukte zullen toeschouwers iets verderop rondom de vijver plaats moeten nemen. Maar volgens de organisatie zullen de klanken van Armonia ook daar te horen zijn. “Dit concert wordt aangeboden door het Tuindorpbad en Armonia. De entree is gratis.”

De muzikanten van AAN uit Hengelo. Eigen foto.
Herintreders en nieuwe muzikanten 16 mei, 15:35
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 15:34
Duo Gewoon bij een optreden. Eigen foto.
Muzikale gezelligheid Duo Gewoon 16 mei, 15:32
ELLEN Stoffen heeft tijdens de Week van de Stenen Winkel een winactie.
ELLEN Stoffen doet mee aan Week van de Stenen Winkel 14 mei, 08:21
Bezoekers nemen een kijkje bij de watermolen in Oele. Eigen foto.
'We willen dat Oeler Watermolen bekender wordt in Hengelo' 14 mei, 08:19
Pen
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 08:17
Bram Suijker (midden) speelt Billy Pelgrim. Sophie Höppener en Jasper Stoop spelen in deze herneming de andere rollen. Foto: Sanne Peper
Theater Rotterdam speelt bejubelde Slachthuis vijf 14 mei, 08:16
Afbeelding
De nieuwe krant lees je online! 14 mei, 08:00