Het publiek luistert naar een optreden op de Houtmaat. Foto: PR.
Het publiek luistert naar een optreden op de Houtmaat. Foto: PR.

Elke zondag muziek op de Houtmaat

Uitgaan

Het nieuwe seizoen van Cultuurpodium Houtmaat begint zondag. Van begin mei tot en met eind september zijn er wekelijks optredens op zondagmiddag. Voorzitter Henk Koopman van stichting Cultuurpodium Houtmaat zegt dat er een zeer afwisselend programma is. Way Back en Classixx Live Band bijten 5 mei het spits af op het buitenterrein aan de Houtmaatweg.

HENGELO - Cultuurpodium Houtmaat biedt zoals bij menigeen bekend in het voorjaar en de zomer op de Houtmaat in Hengelo muziekvermaak. Wekelijks treden er in de middaguren op zondag twee bands op. Dat gebeurt al vele jaren. Stichting Cultuurpodium Houtmaat is in 2006 opgericht. “In de loop van de jaren heeft dit unieke buitenpodium zich een bijzonder goede naam verworven bij zowel artiesten als publiek. Het komt ook wel eens voor dat er zoveel publiek is dat we de stoelen overal vandaan moeten slepen. Bij een volle bak zijn er 300 tot 350 bezoekers”, laat Koopman weten. Gedanst wordt er ook. De organisatie constateert dat de wekelijkse optredens doorgaans een iets ouder publiek trekken. Het zijn volgens Koopman vooral vijfttigers en zestigers die naar de Houtmaat komen. “We hebben een mooi programma en hopen ook een iets breder publiek te krijgen”, zegt Koopman. Aan de muziek ligt het niet. Er is volgens de organisatie volop afwisseling. Way Back en Classixx Live Band beginnen op de eerste meizondag van dit jaar. Way Back uit Enschede is ooit begonnen als Geronimo, de tributeband van Cliff Richard & The Shadows. Maar inmiddels speelt de band een zeer divers repertoire. De Classixx Live Band is een tributeband met muziek van onder meer Golden Earring, The Eagles en Bee Gees. Aan interesse van de bands is geen gebrek. De organisatie krijgt volop aanvragen. Voor een optreden op de Houtmaat is veel belangstelling. “Bijna altijd zijn er twee bands. Maar een enkele keer zijn er drie formaties. Zoals een week later op 12 mei. Die treden dan iets korter op”, zegt Koopman. Het programma bestaat echter vrijwel wekelijks uit twee delen. 

Het programma bestaat vaak uit twee delen. De eerste band speelt een uur vanaf 14.30 uur. Daarna is er een korte pauze en volgt er een optreden van een tweede band. Om 17.00 uur is de muziekmiddag afgelopen. Optredens zijn er van komende zondag tot en met de laatste zondag in september behoudens twee zondagen in augustus. Dan is er twee weken lang geen Cultuurpodium Houtmaat vanwege de zomervakantie. De entree is gratis.

Van 14.30 uur tot 17.00 uur

De muzikanten van AAN uit Hengelo. Eigen foto.
Herintreders en nieuwe muzikanten 16 mei, 15:35
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 15:34
Duo Gewoon bij een optreden. Eigen foto.
Muzikale gezelligheid Duo Gewoon 16 mei, 15:32
ELLEN Stoffen heeft tijdens de Week van de Stenen Winkel een winactie.
ELLEN Stoffen doet mee aan Week van de Stenen Winkel 14 mei, 08:21
Bezoekers nemen een kijkje bij de watermolen in Oele. Eigen foto.
'We willen dat Oeler Watermolen bekender wordt in Hengelo' 14 mei, 08:19
Pen
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 08:17
Bram Suijker (midden) speelt Billy Pelgrim. Sophie Höppener en Jasper Stoop spelen in deze herneming de andere rollen. Foto: Sanne Peper
Theater Rotterdam speelt bejubelde Slachthuis vijf 14 mei, 08:16
Afbeelding
De nieuwe krant lees je online! 14 mei, 08:00