Liesbeth van Berkel-Vollenbroek.
Liesbeth van Berkel-Vollenbroek.

‘Levensverhaal schrijven’ met Liesbeth van Berkel-Vollenbroek

Onderwijs

Mijn naam is Liesbeth van Berkel-Vollenbroek en ik geef 22 mei een cursus ‘Levensverhaal schrijven’ bij de Volksuniversiteit. Naast docent bij de Volksuniversiteit werk ik als uitvaartspreker.

HENGELO - Ik was het meisje wat op de lagere school altijd mocht voorlezen en verhalen schrijven voor de schoolkrant. Ik was het meisje (en nu nog) die een grote voorliefde heeft voor waargebeurde verhalen in boeken en films. Iemand die interesse heeft in een ander en de tijd neemt om te luisteren. 


Mijn werk als uitvaartspreker is werk wat niet als werk voelt maar als roeping, alsof het op mijn lijf geschreven is. Het heeft mij veel gebracht. Dat het leven eindig is en dat tijd alles is wat je hebt. Leef en doe wat jou gelukkig maakt. Het zou mooi zijn om al mijn ervaring en kennis door te geven want er is steeds meer vraag naar uitvaartsprekers doordat er minder kerkelijke uitvaarten zijn.

Dus heb je plezier in schrijven, kun je goed luisteren en ben je niet bang om voor een grote groep mensen te spreken? De cursus ‘Levensverhaal schrijven’ is een mooie cursus voor als je voorzichtig wilt beginnen. De cursus die ik in het najaar geef  ’Introductie uitvaartspreker’ gaat hier dieper op in en is specifiek gericht op het schrijven van het levensverhaal van een ander. En wellicht ben je in staat om zelf als uitvaartspreker verschil te maken!


Ook een bijzondere nieuwe vaardigheid leren of iets anders bijspijkeren? De Volksuniversiteit Hengelo heeft een grote diversiteit aan cursussen en workshops. Kijk voor het actuele overzicht op: www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Pen
Marino bij de intake van zijn interventie en acht maanden later. Een transformatie om trots op te zijn.
Marino inmiddels al ruim 40 kilo kwijt 3 mei, 13:00
Afbeelding
De verdwenen veemarkt 3 mei, 12:57
Samen met de Stichting Boete en Verzoening zijn de letters van de grafstenen op de Joodse Begraafplaats weer zwart gemaakt.
Kap van treurwilg Joodse Begraafplaats 3 mei, 12:55
Kees Vijfhuizen.
Cursus 'De zin en onzin van beleggen' met Kees Vijfhuizen 3 mei, 12:28
Het publiek luistert naar een optreden op de Houtmaat. Foto: PR.
Elke zondag muziek op de Houtmaat 1 mei, 14:09
Het jeugdorkest van Armonia bij een eerder optreden naast het water. Eigen foto.
Concert Armonia op een lenteavond 1 mei, 14:06
Hilco ter Heide (foto: Gertjan Versteeg)
Cultuurpodium vol met muziek, boeken en kunst 1 mei, 14:04
Trainer Joseph Oosting juicht voor Vak P. (Foto: Bas Everhard)
Joseph Oosting langer bij FC Twente 30 apr, 16:08