Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar. Foto: Remco Ditmar

Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud

Uitgaan

Het is zaterdag 27 april Koningsdag. In Hengelo is er volop vertier voor jong en oud. “Een kermis, kleedjesmarkt en sportverenigingen presenteren zich. Muziek is er ook”, zegt Jaap Heerze namens de organisatie van de Hengelose Oranje Vereniging (HOV).

HENGELO - De organisatie verwacht zaterdag duizenden Hengeloërs in de stad. Voor hen is er veel vermaak van ‘s ochtends vroeg tot laat in de middag. “We beginnen met de traditionele kleedjesmarkt. Die begint vroeg. Al om 6 uur”, weet Heerze. Bij het krieken van de dag gaat menigeen op koopjesjacht. De kleedjesmarkt is een ware publiekstrekker. Kinderen bieden er spulletjes te koop aan. Maar er is veel meer te zien en te beleven. Sportdemonstraties ontbreken evenmin. Verenigingen zijn aanwezig in het centrum om hun sport te promoten. “Korfbal, voetbal, basketbal en turnen”, somt Heerze enkele voorbeelden op. Leden vertellen niet alleen een en ander over hun sportvereniging, maar verzorgen ook demonstraties. Muziek is er ook. Vanzelfsprekend. De HOV heeft een jonge deejay gestrikt. “De jongste van Nederland. Quinn James is twaalf jaar. Hij is er van 10.00 tot 12.30 uur”, aldus Heerze. In de middaguren zwijgen de muziekboxen niet. Ook dan is er muziek. El Centro de la Salsa treedt op van 13.30 tot 17.00 uur. Ook is er een optreden van de formatie Lektrik. Zang en dans is te zien op podia op het Marktplein. Dat is vlakbij de reguliere zaterdagmarkt. Sommige artiesten blijven niet op dezelfde plek. Er zij eveneens lopende artiesten. “Er treedt ook een dweilorkest op in de binnenstad”, zegt Heerze. Dat is het dweilorkest Zwabber uit Delden. Ook is er muziek van een accordeonist. Andere artiesten zijn onder meer een clown en een sneltekenaar. Heerze laat weten dat er bovendien optredens zijn van het Semi Militair Tamboerkorps en de Drumfanfare Hengelo. Elders ter hoogte van de Drienerstraat-Enschedesestraat staat ook een podium. Daar zijn optredens van leerlingen van de Popscool Twente en plaatselijke artiesten. Uiteraard is er ook een kermis. “Die begint al op vrijdag 26 april en duurt tot en met zondag 5 mei. Het is schoolvakantie. Er zijn ongeveer twaalf attracties. De kermis is op het plein bij het stadhuis”, zegt Heerze. Ook denkt de organisatie van de HOV aan de Hengeloërs, die niet naar de binnenstad kunnen komen. Bewoners en personeelsleden van de Hengelose tehuizen krijgen een oranje tompouce aangeboden.

oranjevereniginghengelo.nl

Marino bij de intake van zijn interventie en acht maanden later. Een transformatie om trots op te zijn.
Marino inmiddels al ruim 40 kilo kwijt 3 mei, 13:00
Afbeelding
De verdwenen veemarkt 3 mei, 12:57
Samen met de Stichting Boete en Verzoening zijn de letters van de grafstenen op de Joodse Begraafplaats weer zwart gemaakt.
Kap van treurwilg Joodse Begraafplaats 3 mei, 12:55
Kees Vijfhuizen.
Cursus 'De zin en onzin van beleggen' met Kees Vijfhuizen 3 mei, 12:28
Het publiek luistert naar een optreden op de Houtmaat. Foto: PR.
Elke zondag muziek op de Houtmaat 1 mei, 14:09
Het jeugdorkest van Armonia bij een eerder optreden naast het water. Eigen foto.
Concert Armonia op een lenteavond 1 mei, 14:06
Hilco ter Heide (foto: Gertjan Versteeg)
Cultuurpodium vol met muziek, boeken en kunst 1 mei, 14:04
Trainer Joseph Oosting juicht voor Vak P. (Foto: Bas Everhard)
Joseph Oosting langer bij FC Twente 30 apr, 16:08